ГоловнаСвіт

Трамп обрав політику уникнення конфліктів з Росією, - радник президента США

Американський лідер продовжує зберігати тверду позицію щодо спроб РФ дестабілізувати ситуацію в Україні.

Трамп обрав політику уникнення конфліктів з Росією, - радник президента США
Донлаьд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп обрав політику уникнення конфліктів з Росією, проте дотримується твердої позиції США щодо спроб Москви дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер, виступаючи у Фонді захисту демократій у Вашингтоні, передає "Укрінформ"

"Президент дав нам дуже чіткі вказівки щодо наших відносин з Росією. Він визначив нашу дуже потужну позицію на Близькому Сході і в Україні, зокрема в протистоянні дестабілізаційній поведінці РФ", - підкреслив радник Трампа.

На думку Макмастера, санкції проти Росії, введені за її агресію в Україні, мають свій вплив.

"Я думаю, для Росії стає зрозумілим, що не в її інтересах зберігати цей конфлікт в Україні", - зазначив Макмастер.

Він підкреслив, що це не тільки економічні втрати від санкцій, а й також втрата міжнародної довіри. Проте, зазначив радник президента, Трамп хоче "забезпечити утримання від будь-якого конфлікту з Росією", оскільки це "не відповідає будь-чиїм інтересам".

Макмастер повідомив, що президент США також прагне сприяти розвитку можливостей для співпраці з РФ в інших сферах, де існує спільний інтерес. У тому числі йдеться про роль Москви в урегулюванні ситуації в Сирії та про північнокорейське питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram