ГоловнаСвіт

Від "акустичних атак" на Кубі постраждали не тільки дипломати США, - АР

Слідчі все ще намагаються встановити, яка зброя могла генерувати шкідливі акустичні хвилі.

Від "акустичних атак" на Кубі постраждали не тільки дипломати США, - АР
Фото: bbc.com

Крім 22 американських дипломатів, які постраждали від шкідливих для здоров'я "акустичних атак" у Гавані, почали з'являтися відомості про ураження інших громадян США, у тому числі туристів, агента ФБР і лікаря при американському посольстві.

Про це повідомляє Associated Press.

"Це було таким очевидним і сталося так швидко, що я більше ні на чому не міг зосередитися, і це дійсно налякало мене", - цитує агентство 37-річного фінансиста Кріса Аллена, у якого спостерігався ряд небезпечних симптомів, включаючи оніміння кінцівок. Він відвідував Гавану як турист і зупинився в тому самому готелі, де були розселені американські дипломати. Його історія хвороби, а також надані Алленом копії електронних листів з Гавани свідчать про раптове захворювання за незрозумілих обставин. Він витратив тисячі доларів на медичні обстеження, однак симптоми не зникали.

Слідчі все ще намагаються встановити, яка зброя могла генерувати шкідливі акустичні хвилі, а також хто ще міг постраждати від атаки, зазначає АР.

При цьому також стало відомо, що від "звукових атак" постраждав агент ФБР, який перебував на Кубі у відрядженні. Інцидент стався раніше цього року, після чого він також звернувся по медичну допомогу.

Також наслідків невідомого акустичного впливу зазнав лікар американського посольства, відправлений у Гавану для лікування співробітників дипмісії.

У серпні повідомляли, що кілька співробітників посольства США на Кубі зазнали "акустичних атак", у результаті яких втратили слух.

США і Куба відновили дипломатичні відносини 2015 року. Пізніше Вашингтон скасував частину обмежень у сфері торгівлі з Гаваною. У червні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив про скасування договору про поліпшення відносин з Кубою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram