ГоловнаПолітика

СБУ затримала двох колишніх членів "Революційних правих сил" при спробі купити зброю до 17 жовтня

У вівторок у Києві планується велика акція протесту.

Служба безпеки України 14 жовтня затримала двох колишніх членів об'єднання "Революційні праві сили" при спробі купити два автомати АК-47 і три гранатомети.

Як повідомляється на сайті відомства, затримання відбулося під час відпрацювання інформації про намір окремих радикально налаштованих структур здійснити провокації з можливим силовим сценарієм під час акції протесту 17 жовтня.

Після цього силовики провели дев'ять обшуків, під час яких знайшли 200 тисяч гривень, засоби зв'язку, комп'ютерну техніку й інші речі, які використовувалися для підготовки провокацій.  

Фото: СБУ
 

Організація "Революційні праві сили" виникла наприкінці 2015 року, а в лютому 2016 року її представники захопили готель "Козацький" та намагалися організувати "третій Майдан". У серпні 2017 року лідера РПС Юрія Заболотного (позивний "Кий") засудили до двох років в'язниці умовно за розміщення в YouTube закликів до повалення влади.

Нагадаємо, що 17 жовтня велика кількість партій і політичних сил збирають у Києві акцію з вимогою політичної реформи. У числі учасників - партії "Рух нових сил", "Самопоміч", "Свобода", "Громадянська позиція", "Альтернатива", "ДемАльянс", "Національний корпус". Також її підтримують організації "Чесно", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Хвиля" та інші.

Ключовими вимогами учасників акції будуть зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, обмеження політичної реклами на телебаченні, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram