ГоловнаПолітика

СБУ: азаровський "Комітет порятунку України" готує провокації проти УПЦ МП у Києві

Для їх проведення наймають "псевдопатріотів", які співпрацювали з Дугіним.

СБУ: азаровський "Комітет порятунку України" готує провокації проти УПЦ МП у Києві
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України заявила, що "Комітет порятунку України", який створено колишніми регіоналами на чолі з Миколою Азаровим в Москві, готує провокації проти культових споруд УПЦ МП в Києві.

Про це йдеться в заяві на сайті СБУ.

"За оперативними даними СБУ, до виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, які активно співпрацюють з російськими спецслужбами і їх політичними проектами в Україні ще з початку 2000-х років. Так, разом з представниками «Євразійського молодіжного руху» Олександра Дугіна псевдопатріоти з цих організацій причетні до скоєння низки антиукраїнських акцій - пошкодження пам'ятника воїнам УПА в Харкові в грудні 2006 року, знищення пам'ятного знака на честь прийняття Конституції України на горі Говерла в жовтні 2007 року й інших", - заявили в СБУ.

За спробами організацій цих провокацій і їх інформаційним супроводом стоять представники "Комітету порятунку України", наголошує спецслужба. Цю організацію створювали Азаров, Володимир Олійник, Ігор Марков.

Нагадаємо, що в останні дні з'явилися чутки, що націоналісти планують захопити Києво-Печерську Лавру. Про це, зокрема, запитували голову СБУ Василя Грицака на його останньому брифінгу 11 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram