ГоловнаПолітика

Росію не запросили на Генасамблею ПАЧЕС у Києві

"Ніколи ще не було такого, щоб країна, яка має гострий конфлікт з іншою стороною, не запросила б делегацію на засідання".

Росію не запросили на Генасамблею ПАЧЕС у Києві

Російську Федерацію не запросили на засідання Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, яке відбудеться в Києві, передає Интерфакс.

"Стався абсолютно безпрецедентний випадок, коли українська сторона - країна-організатор - не запросила Росію, країну-учасницю, на засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС. Це перший випадок за 25-річну історію ПАЧЕС", - сказав голова делегації, депутат Держдуми Михайло Ємельянов.

За його словами, ПАЧЕС - досить складна організація, в неї входять країни з двосторонніми конфліктами, "але ніколи ще не було такого, щоб країна, яка має гострий конфлікт з іншою стороною, не запросила б делегацію на засідання".

Ємельянов заявив, що в Росії будуть "уважно стежити за ситуацією на засіданні Генасамблеї ПАЧЕС у Києві".

"Якщо будуть прийняті якісь антиросійські рішення, ми, звичайно, будемо їх оскаржувати, в тому числі і з юридичних підстав", - попередив він.

Організація чорноморського економічного співробітництва об'єднує 12 держав Причорномор'я і Південних Балкан. Вона була створена для розвитку співпраці, миру і стабільності в басейні Чорного моря.

Ювілейна 50-та пленарна сесія Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) відбудеться в Києві в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram