ГоловнаПолітика

У Криму затримали 25 учасників одиночних пікетів

На півострові відбулося понад 100 одиночних пікетів проти репресій кримських татар.

У Криму затримали 25 учасників одиночних пікетів
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Громадська організація "Кримська солідарність" повідомила про щонайменше 25 затриманих після проведення одиночних пікетів проти репресій силовиків щодо кримських татар і мусульман  на анексованому Росією півострові.

Як повідомила організація на сторінці у фейсбуці, до райвідділу поліції у Джанкої доправили дев'ятьох учасників одиночного пікету: Надіра Алієва, Айдера Сулейманова, Ереджепа Абібуллаєва, Нарімана Аметова, Мустафу Мурахаса, Керімова Ленура, Юнусова Ділярвера, Зіядинова Абляміта і Мемета Люманова.

Шістьох із них незабаром відпустили, взявши в них пояснювальні та відбитки пальців.

Також до районних відділів поліції доправили двох людей у селищі міського типу Кіровське - Аблязізова Едема й Сусанова Абдульмалика, чотирьох активістів у Феодосії - Рустемова Руслана, Урімова Азізі, Ерала Дані, Мустафаєва Рустема, п'ятьох учасників одиночного пікету в місті Старий Крим - Асанова Ділявера, Куламетова Герая, Куламетова Зекі, Куркчі Рустема, Якубова Сімара, двох пікетників у Ленінському районі - Абдуразакова Кемала і Мустафаєва Арсена.

За даними організації, після дачі пояснювальних і вилучення плакатів учасників одиночних пікетів у Старому Криму відпустили.

У суботу, 14 жовтня, на всій території анексованого Росією Криму на поодинокі пікети проти репресій силовиків щодо кримських татар і мусульман вийшло понад 100 чоловік.

Адвокат і правозахисник Еміль Курбедінов повідомив, що затриманих в анексованому Криму людей, які вийшли на поодинокі пікети проти свавілля російських силовиків у анексованому Криму, відвозять на приватних автомобілях без розпізнавальних знаків поліції.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно з числа кримських татар.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram