ГоловнаСвіт

NBC: Дерипаска видав Манафорту $ 60 млн

Кредити дуже схожі на схему відмивання грошей.

NBC: Дерипаска видав Манафорту $ 60 млн
Пол Манафорт

Телеканал NBC News виявив кілька кредитів, наданих фірмами російського мільярдера Олега Дерипаски компаніям Пола Манафорта - екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа. Загальний обсяг угод між бізнесменом і політиком оцінюється на 60 млн доларів.

Пов'язана з Манафортом компанія отримала $ 26 млн у вигляді кредиту від Дерипаски, також NBC News отримала документи, що підтверджують ще один кредит на суму $7 млн, про який писала The New York Times у середині липня. Цей кредит був незабезпеченим, тобто позичальникові видали суму без будь-яких поручителів або застав.

Телеканал зазначає, що позика на $ 7 млн не мала конкретної дати погашення, а кредит на $ 26 млн, своєю чергою, був кваліфікований як такий, що "погашається на вимогу". При цьому не уточнюється, чи була фактично виплачена якась сума.

Також NBC дізнався про третій транш на суму близько $ 27 млн, який був спрямований третій пов'язаній з Манафортом компанії.

Опитані NBC юристи, що спеціалізуються на відмиванні грошей, заявили, що ці кредити не є звичайними і заслуговують на подальше розслідування. За словами колишнього федерального прокурора Стефана Касселли, якщо в угоді не зазначено терміни погашення, якщо одна зі сторін не має наміру погасити позику, то це не кредит, а переказ коштів.

Нагадаємо, раніше газета The Washington Post повідомила, що менше ніж за два тижні до того, як Трамп став офіційним кандидатом у президенти, Пол Манафорт пропонував Олегу Дерипасці консультації про хід президентської кампанії у США.

The Wall Street Journal стверджувала, що Манафорт почав працювати на російську сторону 2004 року й це співробітництво тривало до 2015 року. Наступного року він очолив передвиборний штаб Дональда Трампа, але в серпні 2016 року пішов із цієї посади. Однією з причин його відставки називається те, що з 2007 по 2012 рік Манафорт міг нелегально отримати понад 12 мільйонів доларів від екс-президента України Віктора Януковича та його Партії регіонів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram