ГоловнаПолітика

Сенцова етапували на Ямал

Поки що неясно, чи дійсно це кінцева точка етапування.

Сенцова етапували на Ямал
Фото: Docudays UA

Українського режисера Олега Сенцова, який відбуває тюремний термін в Росії, доставили в місто Лабитнангі (місто в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, що розташоване трохи на північ від Північного полярного кола). Про це Крым.Реалии 13 жовтня розповів адвокат Дмитро Дінзе.

"Ще поки що залишається неясним питання, чи надовго він там і чи дійсно це кінцева точка (етапування - ред.)", - сказав адвокат.

Раніше Олег Сенцов в листі правозахисникам розповів, що його етапують в Лабитнангі. За словами Сенцова, за час етапу він побував у кількох, що "вважаються страшними", пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова. Ніяких заходів фізичного впливу, а також приниження людської гідності за час етапування до нього не застосовували.

Нагадаємо, в 2015 році Сенцова засудили до 20 років колонії за звинуваченням у тероризмі. За версією слідства, він створив у Криму співтовариство, яке влаштувало два напади і готувало ще два. Інший обвинувачений у справі, Олександр Кольченко, отримав 10 років колонії.

Сенцов відбував термін у Якутську, але на початку вересня його етапували в Іркутськ. Потім повідомлялося, що Сенцова відвезли до Челябінська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram