ГоловнаБлогиБлог Виктора Неганова

Володимир Яцуба і суддя Санін зрадили державу?

Нещодавно я випадково дізнався про те, що тестем судді Окружного адміністративного суду м. Києва Богдана Саніна є останній голова Севастопольскої міської держадміністрації В.Г. Яцуба, проти кого під час подій Євромайдану у Севастополі неодноразово мною, як координатором місцевого Євромайдану, організовувалися публічні акції, оскільки Яцуба, виконуючи накази Януковича, організовував і направляв на антимайдан у Києві спортсменів-тітушек та іншу масовку.

Фото: 2000.net.ua/

Сам Яцуба колишній нардеп від Партії Регіонів і екс-міністр Мінрегіону часів президентства Януковича відверто і публічно у 2014 році підтримав дії друга Путіна Чалого і добровільно передав в руки росіян виконавчу владу у Севастополі, що є відвертою державною зрадою України.

Мітинг патріотів в Севастополі під домівкою державного зрадника України Володимира Яцуби 10.02.2014

Вставши перед перевдягнутими у цивільне військовослужбовцями російського чорноморського флоту і членами їх родин, під час «обрання» ними Чалого «народним мером» Севастополя, Яцуба 23.02.2014 на площі Нахимова сказав: «Вчера делегация в Харькове сделала все, чтобы реализовать то за что вы сейчас проголосовали(назначение Чалого). К сожаление городской совет за это не проголосовал сегодня. Но проголосует за это через 2 дня (что и произошло потом). Чалого я поддерживаю двумя руками... Исполком должен взять всю ответственность на себя».

Яцуба отдает власть Чалому

Дані дії можуть розцінюватися як співучасть у захваті державної влади (ч.1 ст.109 КК України). Яцуба як держслужбовець 1 рангу в період 2013-2014 років здійснив на мою думку публічно діі державної зради України (ч.1 ст.111 КК України). З різних джерел у той час до мене надходила інформація про регулярні наради за участтю Яцуби з кервіництвом Черноморського флоту Росії, представниками УСБУ в м. Севастополі, які фактично були резидентами ФСБ РФ, оскільки з всього особового складу УСБУ в м. Севастополі лише двоє військовослужбовців не зрадили і повернулися служити на материк. На таких нарадах, які проходили у тому числі в приміщенні міської адміністрації мова йшла і про питання перешкоджання мирним акціям Севастопольського Євромайдана, а також організація людей на Антимайдан у м. Києві. У звязку з цим публічно звертаюсь до Служби безпеки і прокуратури АРК з пропозицією надати правову оцінку відповідним діям В.Г. Яцуби під час досудового розслідування.

Що стосується судді Саніна – я дуже здивувася, коли під постом в ФБ адвоката Маселка, цей член родини Яцуб відповів на мій коментар щодо ролі його тестя в подіях анексії півострова накшталт того, що він не бачив активіста Неганова, який перешкоджав на площі Нахімова державній зраді самого Яцуби.

Фото: Надано автором

Спеціально для Саніна залив відео подій 22.02.2014, коли під час «зустрічі» Севастопольського беркуту, який розганяв мирні акції у Києві – декілька десятків неадекватів з толпи прибічників «беркута» кулаками доводили до мене силу своєї «думки». А в той час судя ссанін забороняв Майдан у Києві.

22.02.2014 масове побиття активіста Майдану на площі Нахимова у Севастополі

Ну а коли вже Крим де-факто знаходився під контролем Росії – під час, коли наші бійці брали участь в боях під Іловайськом, севастопольські патріоти 24.08.2014 провели останню публічну акцію в Севастополі на день Незалежності України, за що я особисто був затриманий, допитаний, і підданий психологічним і фізичним тортурам збоку працівників відділу «Э», ФСБ РФ і колишнього «беркуту» разом з іншим активістом.

В Севастополе задержан Виктор Неганов - сюжет телеканала "112 Украина"

Дії ж судді Саніна, який порушивши присягу судді, що підтверджено рішенням тимчасової спец комісії, судовим рішенням заборонив проведення масових мирних акцій на Майдані з 01.12.2013, що у подальшому призвело до сутичок цивільних з правоохоронцями, мають моральну складову зради українських громадян і порушення права на мирний протест.

Судді, що нехтують правами громадян, порушують присягу, зухвало і публічно у соціальних мережах демонструють зневагу до громадянського суспільства і держави, придбаючи на суддівську зарплатню океанські яхти назавжди мають бути відлучені від здійснення судочинства у цій країні.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram