ГоловнаСвіт

Манафорт пропонував російському олігархові "приватні брифінги" під час президентської кампанії Трампа, - WP

Доказів проведення консультацій немає.

Манафорт пропонував російському олігархові "приватні брифінги" під час президентської кампанії Трампа, - WP
Пол Манафорт
Фото: 603i7.com

Колишній менеджер президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт пропонував наближеному до Кремля російському мільярдерові Олегу Дерипасці інформувати його про перебіг виборів у США в 2016 році.

Про це повідомляє видання Independent із посиланням на The Washington Post.

"Якщо йому потрібні приватні брифінги, ми можемо це влаштувати", - написав Манафорт посередникові між ним і Дерипаскою в електронному листі.

Як повідомляють джерела WP, екс-радник Трампа звернувся до посередника Дерипаски за два тижні до того, як Трамп погодився стати кандидатом у президенти. Однак немає жодних доказів проведення консультацій і навіть того, чи отримав він пропозицію Манафорта, відзначає видання.

Разом з тим в публікації наголошується, що електронні листи, попри це, будуть цікаві в рамках розслідування можливих зв'язків РФ і передвиборної кампанії Трампа в 2016 році.

Відзначимо, що Дерипаска вважається важливим союзником президента РФ Володимира Путіна. Він згадувався як "один з двох-трьох олігархів, до яких Путін звертається на постійній основі".

Представник Манафорта Джейсон Малоні, заявив, що не було ніяких консультацій із Дерипаскою. За його словами, ці електронні листи були спробою Манафорта зібрати "невиплачені борги".

Розслідування діяльності Манафорта відбувається в рамках широкого слідства ФБР про російське втручання в президентські вибори в 2016 році.

Нагадаємо, в липні повідомляли, що Манафорт заборгував Дерипасці та Фурсіну $17 млн. Тоді наголошували, що політтехнолог міг бути пов'язаний боргами, працюючи на Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram