ГоловнаПолітика

ГПУ зняла підозру з охоронців Розенблата

Статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися.

ГПУ зняла підозру з охоронців Розенблата
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура України повідомила народному депутату Бориславу Розенблату про зміну раніше повідомленої підозри в частині зняття підозри у скоєнні злочину з охоронців депутата.

Про це в ході засідання Солом'янського районного суду Києва оголосив прокурор Валентин Мусіяка, повідомляє "Укрінформ".

"Ті обставини, які зазначені в повідомленні про зміну підозри, відрізняються від попередньої підозри лише тим, що до злочину, як встановлено слідством на цей момент, не причетні Ярощук і Адобаш, яким раніше повідомлялося про підозру. В інших обставинах усе так само", - сказав Мусіяка.

При цьому прокурор розповів, що статті кваліфікації злочину, в якому підозрюється Розенблат, не змінилися.

"Статті кваліфікації не змінено, єдине, що він тепер підозрюється у скоєнні злочину, який раніше інкримінувалося групі осіб, особисто. І власне статті звинувачення з цього приводу не змінилися. Як була частина 4 статті 368 та частина 2 статті 369, так вони і залишилися", - зазначив він.

Водночас Солом'янський райсуд Києва не продовжив засідання з розгляду клопотання про продовження терміну дії зобов'язань, покладених на нардепа Борислава Розенблата, і не призначив суддю щодо розгляду клопотання про відвід слідчого судді Олександра Бобровникова.

"Оскільки невідомо, хто буде розглядати відвід і коли", - пояснив прокурор САП Валентин Мусіяка.

16 жовтня включно закінчується термін дії зобов'язань, покладених на Розенблата, зокрема носити електронний браслет стеження.

Нагадаємо, 18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави. Його підозрюють в отриманні хабара $ 285 тис. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір добувати й експортувати бурштин із Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", зокремаі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram