ГоловнаПолітика

Розенблат втратив свій закордонний паспорт і здав диппаспорти, - САП

Суд почав розгляд клопотання про перегляд запобіжного заходу нардепу у зв'язку з "нововиявленими обставинами".

Розенблат втратив свій закордонний паспорт і здав диппаспорти, - САП
Фото: Сергей Нужненко

За інформацією Міграційної служби, закордонний паспорт народного депутата Борислава Розенблата втрачено і він звернувся за оформленням нового.

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"За наявною у нас інформацією, пану Розенблату видавалися два документи для виїзду за кордон - це (закордонний, ред.) паспорт громадянина України, який значиться, за даними Державної міграційної служби, втраченим", - сказав він.

Прокурор припустив, що така інформація ґрунтується на відповідній заяві власника паспорта.

"По-друге, у нас є інформація, отримана з Міністерства закордонних справ, що Розенблат здав свій закордонний паспорт, який є дипломатичним. Тому говорити, що він у цьому випадку не виконав рішення суду ми не можемо", - сказав Кравченко.

Водночас він підкреслив, що рішення суду, згідно з яким Розенблат зобов'язаний здати закордонного паспорта, поширюється не тільки на наявні зараз у нього документи, але і на майбутні.

"Зокрема, в цьому випадку на ту обставину, що Розенблат звернувся із заявою про видачу нового паспорта", - повідомив прокурор.

Солом'янський районний суд почав розгляд клопотання про перегляд рішення суду про запобіжний захід Розенблату у зв'язку з нововиявленими обставинами. Суддя оголосила перерву в засіданні для того, щоб дати час учасникам процесу і суду отримати матеріали справи і ознайомитися з ними.

Дата та час продовження засідання не визначені.

Разом з тим прокурор Кравченко пояснив, що у випадку з "нововиявленою обставиною" мова йде про те, що в рішенні суду, яким на нардепа було покладено зобов'язання здати закордонного паспорта, була допущена "описка" у номері та серії паспорта, який підлягає здачі.

Нагадаємо, 18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн гривень застави. Йому інкримінують отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами і внести законодавчі поправки до Митного та Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", зокрема щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram