ГоловнаПолітика

Апеляційний суд виправдав офіцера Нацгвардії, який передавав інформацію "ДНР"

У справі заступника командира авіаескадрильї НГУ допустили процесуальні порушення.

Апеляційний суд виправдав офіцера Нацгвардії, який передавав інформацію "ДНР"
Фото: runews.su

Апеляційний суд Києва виправдав колишнього заступника командира авіаескадрильї - начальника штабу військової частини Національної гвардії Романа Матолу, засудженого за співпрацю з "ДНР".

Про це в інтерв'ю Українським Новинам повідомив заступник командувача Нацгвардії з роботи з особовим складом Ярослав Сподар.

"Випадок з начальнику штабу - заступником командира авіаескадрильї Романом Матолою. Зараз прийшло рішення Апеляційного суду. На жаль, його повністю виправдали", - сказав він.

Сподар зазначив, що причина у невмілих, непрофесійних діях тих осіб, які його затримували, оскільки відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань правоохоронці внесли пізніше, ніж були здійснені всі оперативні заходи.

"В Апеляційному суді вирок розтерли на порох. Матолу визнали не засудженим, а справу закрили через відсутність доказів... Понад те, ми ще й зобов'язані йому за вимушений прогул виплатити фінансову компенсацію і поновити!" - обурився Сподар.

За його словами, керівництво Нацгвардії направило лист у військову прокуратуру з проханням подати касацію на вказане рішення суду.

Сподар зазначив, що виправдання Матоли - не єдине скандальне рішення суду.

Він підкреслив, що також звільнено заступника командира військової частини №3011, якого затримали співробітники Служби безпеки України в Лисичанську Луганської області за підозрою у співпраці з сепаратистами.

Нагадаємо, 2 вересня 2016 року Шевченківський районний суд Києва засудив до 5 років в'язниці умовно колишнього начальника штабу військової частини Національної гвардії Матолу.

Встановлено, що він, обіймаючи посаду заступника командира авіаескадрильї Національної гвардії - начальника штабу військової частини №2269, у період з 10 квітня по 17 квітня 2015 року здійснював збір та передачу бойовикам інформації про вищий командний складі сил АТО, місцезнаходження комплектів боєприпасів і бойових літаків сил й інші секретні відомості.

Допитаний на судовому засіданні, обвинувачений свою провину у скоєнні інкримінованого йому кримінального злочину визнав частково, при цьому визнаючи факт зв'язку і спілкування з терористичною організацією "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram