ГоловнаПолітика

Захисниця Зайцевої заявила про вину в ДТП другого учасника аварії

Volkswagen Touareg почав рух на жовтий, заявила адвокат.

Захисниця Зайцевої заявила про вину в ДТП другого учасника аварії
Елена Зайцева
Фото: стопкадр трансляции

Адвокатка підозрюваної Олени Зайцевої заявила на суді, що винуватцем ДТП у Харкові з п'ятьма загиблими є водій другого автомобіля.

"Автомобіль Volkswagen Touareg перед початком руху на перехресті вулиць Сумської і провулка Мечникова перебував за стоп-лінією і в недозволеному місці. Добре видно навіть неспеціалісту те, що Volkswagen Touareg починав рух на жовтий сигнал світлофора. З цього приводу питання - чому на лаві підозрюваних перебуває Зайцева Олена?" - сказала Юлія Козир.

Адвокатка наполягає на проведенні судової автотехнічної експертизи.

Нагадаємо, в середу в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка. У результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець.

За кермом позашляховика перебувала 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева - прийомна дочка бізнесмена Василя Зайцева. За кермом Volkswagen Touareg перебував 59-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Водій другого авто підозрюваним не є.

Зайцеву повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі. У п'ятницю суд обирає запобіжний захід Зайцевій. Під час засідання стало відомо, що в сечі Зайцевої експертиза виявила опіати. Захист підозрюваної стверджує, що причина цього - заспокійливі, які Зайцева приймала після ДТП.

Радник голови МВС нардеп Антон Геращенко заявив, що дівчина брала участь у незаконних перегонах по місту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram