ГоловнаПолітика

Учасники мітингу біля Ради вирішили провести віче в суботу

Біля парламенту залишаються близько 150 осіб.

У Києві на площі Конституції та вул. Грушевського біля будівлі Верховної Ради залишаються близько 150 осіб.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат з фракції "Самопоміч" Семен Семенченко, учасники акції біля будівлі Ради мають намір провести в суботу віче.

"Добровольці ухвалили рішення провести завтра віче", - сказав він.

На уточнювальне запитання, чи залишиться наметове містечко на вул. Грушевського в Маріїнському парку, він відповів схвально.

Інші учасники акції протесту повідомили, що віче розпочнеться в суботу ввечері на площі Конституції біля парламенту.

Зараз на проїжджій частині вул. Грушевського розташовані 18 наметів, близько 15 наметів розміщені в Маріїнському парку біля площі Конституції. Ситуація спокійна. На площі Конституції порожня сцена, де у попередні дні виступали політики.

Нагадаємо, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч людей. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил та громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція", "Демальянс", "Свобода" та Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду та запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

На цьому тижні Рада направила до Конституційного суду законопроекти щодо скасування депутатського імунітету, але відмовилася змінювати виборчу систему. Законопроект про антикорупційний суд наразі не написаний.

19 жовтня громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "Демальянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі ухвалив рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка.

Поліція закликала мітингувальників прибрати намети з проїжджої частини, але заклик був проігнорований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram