ГоловнаПолітика

Учасники мітингу під Радою вирішили боротися з Roshen

"Підемо по магазинах солодощів переконувати людей не давати жодної гривні".

Учасники мітингу, який з 17 жовтня проходить біля Верховної Ради, вирішили боротися з кондитерською корпорацією Roshen.

Як повідомляє нардеп Єгор Соболєв, його прихильники перекрили дорогу до логістичного центру Roshen в місті Яготин Київської області. Також вони нібито почали блокувати фабрику у Вінниці.

"Завтра підемо по магазинах солодощів переконувати людей не давати жодної гривні бізнесменові, який нехтує президентськими обов'язками", - написав він у фейсбуці.

Фото: facebook.com / Вадим Хитрич

Фото: facebook.com/Vyzvolennia.Ukr

Нагадаємо, що спочатку у мітингу під Радою було три вимоги: зміна системи виборів в Україні, зокрема, перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності. Пізніше до нього додалося ще одне - прийняття закону про імпічмент президента.

Кондитерська корпорація Roshen - найбільший в Україні виробник солодощів. Порошенко, який володіє Roshen, корпорацією не керує. У січні 2016 року між компанією Порошенка Prime Asset Partners Limited і підрозділом банку Rothschild було підписано трастове угоду, а 4 квітня частка Порошенка в ТОВ "Центрально-європейська кондитерська компанія" (яке володіє Roshen) офіційно перейшла в сліпий траст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram