ГоловнаПолітика

Соболєва звинуватили в побитті бійця ДУК

Нардеп закликав мобілізувати волю і розум.

Соболєва звинуватили в побитті бійця ДУК
Фото: Сергей Нужненко

Головний командир ВО "Тризуб" Андрій Стемпіцький заявив про побиття в таборі протестувальників біля Верховної Ради бійця АТО,  ветерана ДУК "Правий сектор" Ярослава Ходаківського - "Яри". Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Ярослав, прийнявши особисте рішення, прийшов до ВР на заклик організаторів акції. Але там трапився словесний конфлікт, його обізвали провокатором. Після його слів, що він не провокатор і воював у ДАП (Донецький аеропорт) - його побили і здали поліції. Здали ті, хто проголошує якісь революційні гасла. Ярослава затримали", - написав Стемпіцький.

У побитті "Яри" він звинуватив народного депутата Єгора Соболєва.

"Нікому не дозволено піднімати руку на ветерана ДУК ПС, який, тим паче, не пручався. Хто б це не зробив - повинен негайно вибачитися, інакше обов'язком кожного з нас буде змусити винуватця вибачитися. А також той, хто запроторив за ґрати бійця, нехай тепер особисто докладає зусилля для його звільнення", - зазначив Стемпіцький.

Єгор Соболєв на своїй сторінці в фейсбуці відреагував на пост Стемпіцького.

"Війна за незалежність тут у Києві має одну особливість - майже не видно, де лінія фронту. Де свої і де чужі. Щоб перемогти, треба мобілізувати і волю, і розум, і навчитися точно ідентифікувати цілі. План "бий ментів" веде державу в прірву. У Нацгвардії і поліції багато людей, які теж проти обкрадання держави. Наші справжні вороги - це олігархи від Ахметова до Григоришина, які керують Україною на радість Путіну", - написав Соболєв. Окрім того, він повідомив, що спробує взяти Ходаківського на поруки. Йому інкримінують побиття поліцейського. Суд відбудеться завтра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram