ГоловнаПолітика

Суд відмовився розсекретити декларації працівників СБУ

"Центру протидії корупції" відмовили в задоволенні позову.

Суд відмовився розсекретити декларації працівників СБУ
Фото: LB.ua

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу стосовно оприлюднення декларацій голови і посадових осіб Служби безпеки України, прийняв рішення повністю відмовити позивачу ("Центр протидії корупції") в задоволенні позову.

Під час розгляду адміністративного позову суд побачив конфлікт між захистом державної таємниці та зберіганням даних декларантів. Суд дійшов висновку, що такий конфлікт має бути вирішений у спосіб, передбачений Законом України "Про запобігання корупції", шляхом затвердження відповідного порядку, повідомляють на сайті суду.

Відзначають, що зараз триває узгодження цього порядку з усіма установами, де працюють декларанти, які мають доступ до державної таємниці.

"Водночас Служба безпеки України, користуючись інтересами захисту державної таємниці, зберегла ці дані в спосіб, який був їй доступний. За таких підстав колегія суддів не вбачає ознак протиправності в оскаржуваному рішенні державного експерта про зарахування до державної таємниці інформації з електронних декларацій особового складу СБУ", - зазначили в суді.

Нагадаємо, декларації працівників СБУ у відкритий доступ не виставлялися. У квітні з відкритого доступу в реєстрі зникли більш ніж 200 електронних декларацій працівників Генпрокуратури і військових прокуратур. НАЗК пояснило, що приховало їх на підставі постанови головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram