ГоловнаПолітика

Рада суддів звинуватила прихильників Коханівського в порушенні шести статей КК

"Їхня поведінка ганьбить честь усіх добровольчих батальйонів".

Рада суддів звинуватила прихильників Коханівського в порушенні шести статей КК
Фото: Сергей Нужненко

Голова Ради суддів України Валентина Симоненко звернулася до Генеральної прокуратури з проханням притягнути до відповідальності прихильників Миколи Коханівського, які влаштували заворушення в Святошинському райсуді.

"Поведінка прихильників Коханівського є не тільки неприпустимою, але і ганьбить честь усіх представників добровольчих батальйонів, які брали і беруть участь у захисті України", - йдеться в заяві прес-служби РСУ.

На думку Ради суддів, група підтримки Коханівського порушила шість статей Кримінального кодексу: 376 (втручання в роботу судді), 377 (погроза або насильство щодо судді), 341 (захоплення державних будівель), 342 (опір працівникові правоохоронного органу), 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), 194 (умисне пошкодження майна).

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці. 23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя відклала засідання на ранок 24 жовтня.

Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання і влаштувалися на нічліг у залі суду.

Після опівночі поліцейські спробували штурмувати зал, але атаку відбили. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду. Вранці спецпідрозділ поліції пішов на штурм через вікно і затримав майже всіх присутніх у залі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram