ГоловнаПолітика

Україна попросила Росію екстрадувати підозрюваного в організації вбивства Вороненкова

Відповідний запит було надіслано 9 жовтня.

Україна попросила Росію екстрадувати підозрюваного в організації вбивства Вороненкова
Фото: пресс-служба Госдумы РФ

Генеральна прокуратура просить Росію екстрадувати в Україну підозрюваного в замовному вбивстві колишнього депутата Державної Думи Дениса Вороненкова Володимира Тюріна.

Про це повідомило джерело у відомстві.

За його словами, запит про екстрадицію було надіслано 9 жовтня.

Відповіді Росії поки що немає.

Нагадаємо, Дениса Вороненкова вбили в центрі Києва 23 березня.

9 жовтня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін був фактично замовником убивства Вороненкова. Мотиви вбивства, за версією слідства, були політичні й особисті, оскільки Вороненков був одружений з його колишньою цивільною дружиною Марією Максаковою.

Також були названі організатори вбивства - посередник Дмитро Тюрін (син замовника), керівник злочинної групи Юрій Василенко, співорганізатор злочинної групи Олександр Лось. Виконавцем вбивства названий Павло Паршов, його співучасниками - Ярослав Тарасенко (водій) і Ярослав Левенець.

Раніше повідомляли, що Тюрін не може бути виданий за запитом України, оскільки Кримінальний кодекс РФ цього не передбачає. Згідно зі ст. 13 кодексу, "громадяни РФ, які вчинили злочин на території іноземної держави, не підлягають видачі цій державі". Сам Тюрін заперечує свою причетність до злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram