ГоловнаПолітика

Єльченко в ООН: вимушеними переселенцями стали 4% населення України

"Понад 3,8 млн людей, які проживають по обидва боки "контактної лінії", потребують гуманітарної допомоги".

Єльченко в ООН: вимушеними переселенцями стали 4% населення України
Фото: vnews.agency/

Щонайменше 1,6 млн громадян України стали вимушеними переселенцями з 2014 року, понад 3,8 млн людей потребують гуманітарної допомоги внаслідок російської збройної агресії і окупації.

З такою заявою виступив на брифінгу ООН з гуманітарної ситуації в Україні постійний представник України при Організації Володимир Єльченко, повідомляє Укрінформ.

"Близько 1,6 мільйона українців були змушені залишити власне житло і зареєструватися як внутрішньо переміщені особи, що становить чотири відсотки від загальної кількості населення України", - зазначив український дипломат.

Він зазначив, що через російську збройну агресію Україна переживає найбільш серйозну гуманітарну проблему з часів здобуття незалежності.

"Понад 3,8 млн людей, які проживають по обидва боки "контактної лінії", потребують гуманітарної допомоги", - зазначив Єльченко.

Ситуацію погіршують тривале порушення режиму припинення вогню і загроза збройної ескалації з боку сусідньої держави-агресора, який також впливає на стан економіки в Україні. "Україна, як держава, яка розвивається, змушена була підвищити рівень витрат на національну безпеку і оборону до 5% ВВП, незважаючи на (важку - ред.) економічну ситуацію в країні", - зазначив голова Місії.

У зв'язку з цим Єльченко подякував міжнародним партнерам за участь в розробці Плану гуманітарного реагування на ситуацію в Україні і закликав донорів подвоїти зусилля щодо наповнення плану.

У той же час український представник зазначив, що розгортання миротворчої місії ООН з метою відновлення контролю над державним кордоном в зоні конфлікту здатне посприяти всебічному врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram