ГоловнаПолітика

До Конституційного Суду надійшли законопроекти про скасування депутатської недоторканності

Раніше Порошенко попросив КС якомога швидше розглянути ці законопроекти.

До Конституційного Суду надійшли законопроекти про скасування депутатської недоторканності
Фото: Макс Требухов

До Конституційного Суду України 23 жовтня надійшло звернення Верховної Ради про розгляд двох законопроектів про скасування депутатської недоторканності.

Про це повідомляється на сайті КСУ.

Зокрема, надійшли звернення про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (в частині скасування депутатської недоторканності) №6773, а також про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України) №7203 вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Раніше в жовтні Президент Петро Порошенко попросив Конституційний Суд якомога швидше розглянути законопроекти про скасування депутатської недоторканності, щоб Верховна Рада вже на цій сесії могла проголосувати за документ в першому читанні, а на наступній сесії - в цілому.

Згідно з процедурою внесення змін до Конституції, спочатку КС повинен схвалити відповідний законопроект, потім Рада повинна проголосувати документ в першому читанні мінімум 226 голосами, а друге читання має відбутися на наступній сесії, при цьому за документ повинні віддати свої голоси мінімум 300 депутатів.

Поточна сесія ВР завершиться в січні, наступна почнеться в лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram