ГоловнаПолітика

У Росії зникли двоє українців, які подорожували автостопом до Грузії

Поблизу Ростова-на-Дону хлопці останній раз вийшли на зв'язок.

У Росії, біля Ростова-на-Дону, пропали двоє українців, які подорожували автостопом до Грузії і назад, повідомляє ТСН з посиланням на розповіді друзів і родичів зниклих.

Один з хлопців - 25-річний Олександр Бабинець родом з Дніпропетровська. Останній рік він працював в Одесі продавцем, де у нього і виникла ідея поїхати в Грузію. Повідомляється, що через брак коштів хлопець вирішив подорожувати автостопом. Так він і познайомився з 28-річним Сергієм Велєвим, який мав досвід походів.

"Вони більше хотіли в Грузію потрапити, з місцевою кухнею познайомитися, тому що вони - працівники ресторанної сфери. Саші подобалося спілкування з людьми, обслуговування. Це була його стихія. І він каже, що поїдемо, а якщо вийде, то залишимося там, трохи попрацюємо", - розповіла Олена, мама Олександра Бабинця.

Відзначається, що в подорож хлопці вирушили ще в середині серпня. Україно-російський кордон вони перетнули в Харківський області, попрямувавши до Білгорода. Потім Астрахань, Саратов, з якого вони попрямували в Казахстан, де планували через Каспійське море дістатися до Азербайджану, а вже звідти - до Грузії.

Сергій Велєв (ліворуч) і Олександр Бабинець (праворуч
Фото: Facebook/Евгений Рогов
Сергій Велєв (ліворуч) і Олександр Бабинець (праворуч

Орієнтовно 30 вересня діти покинули Грузію, попрямувавши додому трасою Кавказу через Кабардино-Балкарію, Ставропольський і Краснодарський край Росії. Вони планували повернутися в Україну так само, як виїжджали, - через Харківську область.

Поблизу Ростова-на-Дону хлопці останній раз вийшли на зв'язок. Ніч на 7 жовтня вони провели в наметі, який возили з собою, а вранці виявили, що водій, який підвозив їх і разом з ними став на відпочинок, поїхав геть.

До вечора 7 жовтня діти майже добралися до Ростова-на-Дону. Близько шостої години вечора Олександр скинув мамі ще одну геолокацію.

"Це було останнє повідомлення. Ще він написав:"Я скоро буду вдома", - розповіла мати хлопця.

Жінка повідомила, що звернулася в місцеву поліцію і в посольство України в Росії. Слідчий Вікторія Данова, яка веде справу, повідомила, що зараз вони очікують копію закордонного паспорта Олександра з райвідділу міграційної служби. Отже, вони зможуть подати Бабинця в міжнародний розшук. За словами слідчого, можна швидко встановити, де людина перетинала кордон. А далі інформація вже передається всіма дільницями тієї країни, де перебувала людина, і правоохоронці перевіряють дані зниклого. Подальші терміни залежатимуть від того, як будуть працювати правоохоронні органи Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram