ГоловнаПолітика

Двох чиновників ДФС у Тернопільській області зловили на хабарі в 400 тис. гривень

Проводяться обшуки за місцем проживання фігурантів справи і в приміщеннях податкової інспекції та Фіскальної служби.

Двох чиновників ДФС у Тернопільській області зловили на хабарі в 400 тис. гривень
Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці затримали двох чиновників Державної фіскальної служби Тернопільської області на хабарі в 400 тис. гривень, інформує прес-служба Національної поліції.

"Співробітники Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили та задокументували злочинну схему з мінімізації штрафів, організовану податківцями, за свої послуги отримували неправомірну вигоду. Затримали керівника одного з відділень податкової інспекції та ревізора-інспектора обласного управління ДФС", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що правоохоронці провели низку процесуальних заходів для встановлення посадової особи, яка за "винагороду" допомагала вирішувати питання про зменшення розміру офіційних штрафних санкцій.

Поліцейські з'ясували, що під час планової виїзної документальної перевірки працівники Фіскальної служби виявили численні порушення, за які правопорушник повинен сплатити до бюджету понад 1 млн гривень.

Правоохоронці задокументували, що керівник одного з відділень Кременецької об'єднаної державної податкової інспекції ДФС в Тернопільській області за 400 тис. гривень неправомірної вигоди погодився вирішити це питання.

У понеділок в одному з тернопільських ресторанів чиновника затримали, у нього вилучили отримані як хабар гроші.

Фото: npu.gov.ua

Крім того, затримали і державного ревізора-інспектора Головного управління ДФС в Тернопільській області, який "забув" внести в акт перевірки деякі порушення.

В рамках провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу, проводяться санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів справи і в приміщеннях податкової інспекції та Фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram