ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернопільській області заблокували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку

Шахраї видавали міжнародний трафік за місцеві телефонні розмови.

У Тернопільській області заблокували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку
Фото: cyberpolice.gov.ua

Правоохоронці заблокували незаконну маршрутизацію телефонного трафіку в Тернопільській області.

Про це повідомляють на сайті Кіберполіції.

"Оперативники Подільського управління Департаменту кіберполіції НПУ спільно зі співробітниками Служби безпеки виявили організоване злочинне угруповання, яке несанкціоновано втручалося в роботу електронно-обчислювальних систем і мереж для налагодження незаконних каналів міжнародного зв'язку", - йдеться в повідомленні.

Завдяки використанню спеціальних програм і обладнання шахраї забезпечували заміну оригінальних телефонних номерів абонентів і видавали міжнародний трафік за місцеві розмови.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Відзначають, що група складалася з чотирьох осіб.

"Троє з них - співробітники одного з територіальних підрозділів ПАТ «Укрзалізниця», ще один - 35-річний житель Тернополя... За попередніми оцінками, учасники злочинного угруповання тільки з початку року завдали своїми діями шкоди в розмірі понад 250 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

У робочих кабінетах і приміщеннях зловмисників поліцейські провели п'ять санкціонованих обшуків. Вилучено комп'ютерну техніку, гроші, документи "чорної" бухгалтерії та електронні носії даних.

Фото: cyberpolice.gov.ua

Фото: cyberpolice.gov.ua

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем і комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram