ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські ОСББ вирішили почекати з підключенням до опалення

Тепло подано в 4/5 будівель, які обслуговують комунальні ЖЕКи.

Київські ОСББ вирішили почекати з підключенням до опалення
Фото: moygrad.kiev.ua

На понеділок, 23 жовтня, тепло подано у 80% житлових будинків, що обслуговуються комунальними ЖЕКами, повідомляють на сайті Київміськадміністрації. Щодо будинків, які обслуговують ЖБК та ОСББ, цей показник становить лише 7%.

"Станом на понеділок тепло включено в 80% житлових будинків, що обслуговуються комунальними ЖЕКами. Підключені всі дитячі садки та лікарні. Школи підключені на 78%. Не поспішають підключатися будинки ОСББ і ЖБК, а також відомчі й інвестиційні будинки: відомчих будинків - 11% , ЖБК/ОСББ - 7%. Нагадаю, що ці будинки підключаються за індивідуальними заявками. Хочу звернути увагу голів правління в цих будинках, щоб бажання економити не суперечило питанням комфорту і безпеки для мешканців, оскільки сьогодні ми маємо різке зниження температури до 2-6 градусів", - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

До опалення підключено всі дитсадки та лікарні. Навчальні заклади місто підключає в антикризовому режимі рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Адміністративні станції Києва, зокрема міністерства і відомства, поки що не підключатимуть.

"Не вирішеним залишається питання різниці закупівельної вартості газу для теплопостачальних компаній і вартості, закладеної в тариф на теплову енергію для шкіл, лікарень, дитячих садків. Ми взяли на себе відповідальність підключати ці заклади в будь-якому випадку, щоб діти і дорослі на лікарняних ліжках не перебували в холодних приміщеннях. Однак підключати адміністративні установи, в тому числі приміщення відомств і міністерств, до тепла сьогодні в Києва можливості немає", - сказав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, влада Києва розпорядилася почати опалювальний сезон у житловому секторі Києва з 16 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram