ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеський прикордонник отримав 2 роки в'язниці за хабарництво

За аналогічний злочин ще один прикордонник отримав штраф.

Одеський прикордонник отримав 2 роки в'язниці за хабарництво
Фото: inforesist.org

Суд Одеси засудив військовослужбовця Державної прикордонної служби до двох років позбавлення волі за хабарництво.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Інспектора Одеського прикордонного загону затримали 2016 року під час дачі хабара одному з керівників підрозділу за виправлення відомостей в його особовій справі.

"Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу і засудив до двох років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Зазначають також, що за аналогічний злочин засуджено ще одного прикордонника.

"Інспектор Подільського прикордонного загону систематично вимагав гроші в іноземців за непритягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення паспортного режиму та перевищення термінів перебування в Україні. Сума хабара становила від 1 до 2 тис. гривень", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Суд визнав його винним за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу і призначив покарання у вигляді службового обмеження строком на один рік і 17 тис. гривень штрафу.

Обидва вироки набули чинності.

Нагадаємо, в серпні Апеляційний суд скасував вирок до 10 років в'язниці і відпустив з-під варти колишнього директора департаменту забезпечення Держприкордонслужби Олега Лантвойта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram