ГоловнаСвіт

У топ російського YouTube потрапила пісня, що прославляє ПВК "Вагнера"

Слова пісні, присвяченої діяльності російських бойовиків, накладено на мотив пісні Віктора Цоя "Кукушка".

Пісня, присвячена "нашим героям - ПВК "Вагнера", очолила вкладку "В тренді" російськомовного сегмента YouTube.

Слова пісні, присвячені діяльності бійців Приватної військової компанії "Вагнера" в Сирії, накладено на мотив пісні Віктора Цоя "Кукушка".

Відеоролик опубліковано на каналі під назвою "Русское небо" ("Російське небо"). На цей момент він має 298 підписників, а пісня про ПВК "Вагнера" - перше і єдине відео на цьому акаунті - було завантажена 23 жовтня. На момент публікації замітки ролик набрав понад 300 тис. переглядів.

Про Приватну військову компанію "Вагнера" уперше стало відомо в березні 2016 року від петербурзького видання "Фонтанка". За інформацією видання, за ПВК стоїть колишній командир загону спецпризначення ГРУ Міноборони РФ Дмитро Уткін з позивним "Вагнер". За інформацією незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), бійці ПВК "Вагнера" беруть участь у боях в Сирії. 16 жовтня CIT повідомила про сімох загиблих у Сирії росіян. Усі вони, як стверджує CIT, брали участь у боях в Сирії на боці Росії. Офіційно участь групи у військовій операції не визнається.

Крім того, відомо, що бійці ПВК "Вагнера" беруть участь у бойових діях на сході України. Зокрема, раніше в жовтні СБУ встановила причетність ПВК "Вагнера" до знищення українського Іл-76 на Донбасі і подій у Дебальцевому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram