ГоловнаСвіт

США зняли заборону на в'їзд одного з ініціаторів "закону Магнітського" Браудера

Раніше ім'я британського бізнесмена опинилося в базі Інтерполу.

США зняли заборону на в'їзд одного з ініціаторів "закону Магнітського" Браудера
Уильям Браудер
Фото: kasparov.ru

Британському бізнесменові, співзасновникові фонду Hermitage Capital Вільяму Браудеру дозволили в'їхати у США.

Про це він написав у своєму Твіттері.

"Прекрасні новини! Мій пропуск ESTA (дозволяє в'їхати в США без візи) відновлено. Я успішно зареєструвався на рейс у США. Тепер потрібно виправити ситуацію із фейковим ордером Інтерполу на арешт", - йдеться в повідомленні Браудера. У службі митної та прикордонної охорони США цю інформацію підтвердили.

Раніше бізнесмен повідомив, що США заборонили йому в'їзд після того, як його ім'я опинилося в базі даних Інтерполу. Екс-посол США в Росії Майкл Макфол і сенатор Джон Маккейн закликали владу у Вашингтоні відновити візу Браудеру. У неділю він заявив, що Москва, оминаючи процедури узгодження, внесла його ім'я в базу даних розшукуваних Інтерполом злочинців. У Росії Браудера 2013 року заочно засудили до дев'яти років позбавлення волі за звинуваченням у несплаті податків.

У заснованій Браудером компанії Hermitage Capital працював Сергій Магнітський, який помер 2009 року в російському СІЗО. У 2008 році він заявив про розкрадання 5 млрд рублів російськими чиновниками, а потім був заарештований у справі про несплату податків. Браудер був одним з ініціаторів прийняття в США і Канаді "актів Магнітського", що забороняють особам, причетним до порушень прав людини, в'їзд у ці країни і заморожують їхні активи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram