ГоловнаСвіт

Президент Польщі підписав закон про збільшення видатків на оборону

У 2030 і наступних роках витрати на оборону мають становити принаймні 2,5% від ВВП.

Президент Польщі підписав закон про збільшення видатків на оборону
Фото: EPA

Президент Польщі Анджей Дуда в понеділок підписав закон про поступове збільшення витрат на оборону Польщі до мінімум 2,5% ВВП країни в 2030 році.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Це важливий елемент реалізації нашої програми будівництва безпечної Польщі ... Ми однозначно відзначали, що необхідним є загальне збільшення витрат на обороноздатність, ми потребуємо більшої кількості коштів на модернізацію польської армії, на її перебудову, на збільшення чисельності, а також потребуємо хороших юридичних механізмах, щоб можна було чітко, на підставі добре сформульованих механізмів, реалізувати наші союзницькі зобов'язання", - заявив Дуда.

Він зазначив, що цей закон передбачає поступове збільшення витрат на оборону: в наступному році вони повинні становити 2%, в 2021 році - 2,1%, а в 2030 і наступних роках - щонайменше 2,5% від ВВП.

Дуда зазначив, що Польща хоче мати сильну армію, яка в разі будь-яких загроз для країни зможе адекватно реагувати на виклики і захистити польські кордони і безпеку громадян.

У вересні польський парламент прийняв закон, яким збільшується фінансування ЗС Польщі з 2018 року до 2% ВВП, а чисельність ЗС - до 200 тисяч.

Як повідомлялось, на створення кібервійськ Польща виділить $550 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram