ГоловнаПолітика

The Washington Post закликала США "зробити наступний крок" у військовій підтримці України

"Загроза українському народові і безпеці Європи повинна бути зупинена".

The Washington Post закликала США "зробити наступний крок" у військовій підтримці України
Фото: The Washington Post

Американське видання The Washington Post розмістило на своїх сторінках постер із закликом "зробити наступний крок у процесі військової підтримки України, яка зберігає безпеку всієї Європи".

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Україні вдається утримати оборону проти російської агресії у східному регіоні Донбасу, але ціна за це висока: більш ніж 10 тис. українських вояків було вбито і поранено. Насильство триває. Ця загроза українському народу і безпеці Європи повинна бути зупинена", - йдеться в тексті.

Зазначають, що зараз Україна витрачає 5,6% ВВП на безпеку й оборону. Вісім українських батальйонів досягли сумісних із НАТО стандартів; США поставили контрбатарейні радари; американські інструктори провели тренінги для більш ніж 4 тис. українських військовослужбовців - і це дозволило зберегти багато життів в Україні.

"Військова підтримка США до цього часу мала життєво важливе значення для оборони України, і Україна готова до наступного кроку", - наголошено в публікації.

Фото: The Washington Post
Посол України у США Валерій Чалий з цього приводу зазначив, що оприлюднений меседж "абсолютно прозорий". Він інформує про досягнення української армії, реальну користь від допомоги США і рівень двосторонньої взаємодії між Америкою і Україною у військово-технічній сфері.

"Ми чекаємо на наступний крок, і дуже сподіваюся, що такий крок буде зроблено", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр оборони США Джеймс Меттіс на брифінгу з президентом України Петром Порошенком пообіцяв розширити співпрацю з Україною у сфері оборони і розглянути питання постачання летального озброєння.

Росія, в разі постачання Україні зброї зі США,

пригрозила загостренням на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram