ГоловнаПолітика

У суді щодо Коханівського правоохоронці застосували газ проти блокувальників

Прихильники підозрюваного вибили вікна, а опісля повернулися туди і розгромили меблі.

У залі суду, де в понеділок зірвалося обрання запобіжного заходу для лідера ОУН Миколи Коханівського, правоохоронці застосували газ проти активістів.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на активіста Богдана Тицького.

Після застосування газу блокувальники змушені були покинути будівлю, вибивши вікна. Згодом активісти повернулися в зал суду і почали трощити меблі.

Як заявляє Тицький, у результаті застосування газу є постраждалі. Активісти також заявляють, що правоохоронці "били і калічили блокувальників".

Сам Микола Коханівський перебуває на місці подій, він заявляє, що "нікуди не піде з суду".

"У приміщення суду, в якому перебував Микола Коханівський з групою підтримки - вони чекали 9-ї ранку, щоб продовжити судове засідання про обрання запобіжного заходу, - почали ломитися спецпризначенці в масках, шоломах і пускати газ. Власне, це стало причиною цієї розрухи", - так описав подію нардеп Ігор Луценко з "Батьківщини", який хотів узяти Коханівського на поруки.

Він запевняє, що він і Мосійчук домовилися з поліцією, що Коханівському дозволять очікувати ранку в будівлі суду, а не в ізоляторі тимчасового утримання.

Луценко також сказав, що постраждалих у результаті нічних подій не було.

Раніше повідомляли, що засідання для обрання запобіжного заходу лідерові ОУН Миколі Коханівському перенесли на 9:30 24 жовтня. Після оголошення перерви прихильники Коханівського заблокували зал суду, щоб не допустити правоохоронців, які зобов'язані відвести підозрюваного в ізолятор тимчасового утримання. Активісти заблокували вхід у зал суду зсередини, де перебував Коханівський. Прихильники націоналіста вирішили його не віддавати і заявили, що готові очікувати ранку в залі суду.

Нагадаємо, в неділю біля станції метро "Академмістечко"поліція затримала Коханівського, який побився з іншим відомим націоналістом Русланом Качмалою (Рем) і вистрілив у нього з травматичного пістолета.

Коханівський - лідер радикального націоналістичного руху "ОУН", який неодноразово брав участь у різних акціях у Києві. У лютому 2017 року його затримували на Європейській площі через бійку з Національною поліцією. Рік перед тим він організував погроми відділень Альфа-Банку, Сбербанку Росії і офісу Ріната Ахметова.

Руслан Качмала відомий тим, що у 2015 році під його керівництвом частина бійців "Правого сектору" вступили в "Азов" з метою легалізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram