ГоловнаСуспільствоЖиття

У суді щодо Коханівського взяли перерву до ранку (оновлено)

Прихильники лідера "руху ОУН" заблокували зал суду.

Святошинський районний суд Києва, який сьогодні розглядав клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу лідера "руху ОУН" Миколі Коханівському, оголосив перерву до завтра.

Про це повідомляє УНН.

Засідання продовжиться о 9:00 24 жовтня. Таке рішення було прийнято, щоб завтра викликати на засідання слідчого, який вручав підозру Коханівському.

Прихильники Коханівського, які були присутні на засіданні, заблокували зал суду, оскільки суддя не роз'яснила, чи повинен залишатися екс-комбат "ОУН" в СІЗО. Вони вимагають, щоб суддя повернулася і роз'яснила їм цей момент.

Суддя повернулася і відхилила клопотання адвокатів на несвоєчасне оголошення підозри Коханівському, після чого вони заявили їй відвід і почали чекати іншого суддю.

Оновлення 20:48.. Через деякий час справу прийняла суддя Лариса Шум. Адвокати спробували заявити клопотання про відвід і їй, але суддя його відхилила.

Після цього, близько 20:40, судове засідання продовжилося.

Оновлення 21:55. Шум розглянула клопотання щодо відведення Миколаєць і відхилила його. Після цього суддя Миколаєць повернулася в зал засідань і підтвердила, що суд відкладається до завтра.

Коханівський при цьому повинен відправитися в ізолятор тимчасового утримання, оскільки термін його затримання ще не закінчився. Але прихильники націоналіста вирішили його не віддавати і заявили, що готові чекати ранку в залі суду.

Фото: Сергей Нужненко

Адвокати мають намір просити суд призначити запобіжний захід не пов'язаний з позбавленням волі - поручительство або особисте зобов'язання. Під час засідання депутати від Радикальної партії Ігор Мосійчук, Андрій Лозовий, Дмитро Лінько та нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко заявили, що готові взяти Коханівського на поруки.

Нагадаємо, в неділю біля станції метро "Академмістечко" поліція затримала Коханівського, який побився з іншим відомим націоналістом Русланом Качмалою (Рем) і вистрілив в нього з травматичного пістолета.

Коханівський - лідер радикального націоналістичного руху "ОУН", який неодноразово брав участь в різних акціях в Києві. У лютому 2017 року його затримували біля Європейської площі через бійку з Національною поліцією. Роком раніше він організував погроми відділень "Альфа-банку", "Сбербанку Росії" і офісу Рината Ахметова.

Руслан Качмала відомий тим, що в 2015 році під його керівництвом частина бійців "Правого сектора" вступили в "Азов" з метою легалізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram