ГоловнаСуспільствоЖиття

Матіос: "правка Лозового" призведе до закриття 20 тис. кримінальних проваджень за фактами убивств

Матіос закликав президента не підписувати закон

Матіос: "правка Лозового" призведе до закриття 20 тис. кримінальних проваджень за фактами убивств
Фото: 24tv.ua

Якщо президент Петро Порошенко підпише зміни в Кримінально-процесуальне законодавство, правоохоронні органи змушені будуть закрити близько 20 тис. кримінальних проваджень за фактами вбивств в Україні. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в програмі "Hard з Влащенком" на телеканалі ZIK.

"Згідно з поправками Лозового про термін досудового розслідування, нам потрібно буде, правоохоронним органам - Нацполіції, СБУ, прокуратурі - закрити понад 19 тис. 721 кримінальних проваджень за фактами вбивств», - сказав він.

Крім того, за словами Матіоса, правоохоронцям потрібно буде закрити 31 тисячу кримінальних проваджень за фактом викрадення автотранспорту і майже 550 тисяч проваджень про крадіжки, розбої і грабежі.

"Тобто, всі, хто вчинив злочин до сьогоднішнього дня, через Лозового ... будуть звільнені від відповідальності", - заявив головний військовий прокурор.

За його словами, з Кримінального процесуального кодексу "пропала правка про заочне засудження".

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №6232 про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та Кодексу адміністративного судочинства. Цей законопроект - найбільший законопроект в історії українського парламенту. Поправки до судової реформи розглядалися з 7 вересня.

Національне антикорупційне бюро закликало президента Петра Порошенка ветувати прийнятий напередодні закон про судову реформу через низку змін до Кримінального процесуального кодексу.

5 жовтня Комітет парламенту з питань правової політики і правосуддя переписав деякі поправки до Кримінально-процесуального кодексу, які раніше вносив нардеп від фракції Радикальної партії Андрій Лозовий. Вони стосуються строків досудового провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram