ГоловнаСуспільствоЖиття

У Білій Церкві начальник складу військової частини вкрав 100 тонн дизпалива

Військовослужбовець відкачував паливо в автоцистерну, а потім збував його цивільним особам.

У Білій Церкві начальник складу військової частини вкрав 100 тонн дизпалива
Фото: www.segodnya.ua

У Київській області на крадіжці 100 тонн дизельного палива викрили начальника військової частини.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

Встановлено, що начальник складу, маючи безперешкодний доступ до резервуарів зберігання пально-мастильних матеріалів, неодноразово відкачував дизельне паливо в автоцистерну з резервуарів зберігання, потім збував його цивільним особам.

Всього таким чином було викрадено близько 100 тонн дизпалива орієнтовною вартістю понад 1 млн гривень.

"20 жовтня 2017 року військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону, в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу зазначеного військовослужбовця затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, і щодо нього Білоцерківським районним судом Київської області було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - наголошується в повідомленні.

Правоохоронці перевіряють причетність до розкрадання інших військовослужбовців. Також буде надано правову оцінку діям командування частини і посадових осіб контролюючих органів, які проводили перевірки на зазначених складах, але своєчасно не виявили недостачу.

Нагадаємо, військова прокуратура виявила порушення в облаштуванні арсеналу боєприпасів в Ічні Чернігівської області, а також у Черкаській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram