ГоловнаСуспільствоЖиття

В облаштуванні арсеналу боєприпасів в Ічні виявили порушення

Порушення стосуються організації зберігання і розміщення боєприпасів, охорони, а також протипожежної безпеки.

В облаштуванні арсеналу боєприпасів в Ічні виявили порушення
Территория арсенала боеприпасов в Ичне
Фото: vppnr.gp.gov.ua

Військова прокуратура виявила порушення в облаштуванні арсеналу боєприпасів в Ічні Чернігівської області.

Про це повідомляють на сайті Військової прокуратури Центрального регіону.

Встановлено, що в липні командування військової частини уклало договір із комерційною структурою про проведення ремонту вантажної платформи в місцях зберігання боєприпасів на загальну суму 199 тис. гривень, які були перераховані на рахунок виконавця. Однак складені і затверджені акти виконаних робіт не відповідають дійсності.

"Під час огляду території військової частини встановлено, що роботи на об'єкті не завершено і належний контроль якості та повноти виконаних робіт комісія військової частини не проводила. Також виявлено порушення вимог документів з організації зберігання і розміщення боєприпасів, несення служби воєнізованою охороною частини, протипожежної безпеки", - відзначили в прокуратурі.

Стосовно заступника командира військової частини і керівника комісії - начальника зберігання військової частини - складено протоколи за ч. 2 ст. 172-15 Кодексу про адміністративні правопорушення (недбале ставлення до військової служби).

Крім того, стосовно начальника озброєння Збройних сил було внесено подання з приводу надання неправомірної вигоди суб'єкту підприємницької діяльності і безпідставного перерахування бюджетних коштів.

Нагадаємо, 26 вересня на території арсеналу Міноборони у Калинівці Вінницької області сталася пожежа. В результаті було знищено понад 34 тис. тонн боєприпасів.

Генпрокурор Юрій Луценко звинуватив міністра фінансів Олександра Данилюка в несвоєчасному виділенні коштів на посилення охорони арсеналу Міноборони. Пізніше Мінфін заявив про відсутність запитів на збільшення фінансування охорони баз і складів армії.

4 жовтня Міноборони попросило виділити 100 млн гривень на охорону військових складів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram