ГоловнаСуспільствоЖиття

Офіцери, що п'яними охороняли склад з ракетами "Точка-У", отримали 10 діб гауптвахти

Підполковників напідпитку в робочий час виявили військові прокурори.

Офіцери, що п'яними охороняли склад з ракетами "Точка-У", отримали 10 діб гауптвахти
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Олександрівський районний суд Кіровоградської області виніс рішення щодо командира і заступника командира однієї з військових частин, які п'яними охороняли арсенал.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

"Встановлено, що 27 вересня 2017 р. зазначені підполковники перебували в стані алкогольного сп'яніння на робочому місці, де, крім іншого, зберігаються 4,5 тис тонн боєприпасів (зокрема, ракети до системи "Точка-У"). Завдяки невідкладному реагуванню військових прокурорів спільно з співробітниками Військової служби правопорядку недобросовісних офіцерів виявлено напідпитку в робочий час", - йдеться в повідомленні.

За результатами судового розгляду протоколів, складених військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України, офіцерам призначено покарання у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 10 діб.

Нагадаємо, в кінці вересня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив про затримання двох п'яних офіцерів на складі з ракетами "Точка-У". Матіос наголосив, що це не поодинокий випадок. На його думку, керівництво Генерального штабу винне в неналежній охороні складів боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram