ГоловнаСуспільствоВійна

Командира розвідроти батальйону бойовиків "Схід" затримано в Донецькій області

Інформацію про пересування техніки та місцезнаходження українських військових бойовики передавали безпосередньо помічнику "Мотороли".

Командира розвідроти батальйону бойовиків "Схід" затримано в Донецькій області
Фото: npu.gov.ua

У Донецькій області правоохоронці затримали 46-річного бойовика, який протягом трьох місяців брав активну участь в незаконних збройних формуваннях і займав керівну посаду в батальйоні бойовиків "Схід".

Покинувши роботу на бойовиків, зловмисник повернувся в с. Іванівці і переховувався там у своєї матері, дотримуючись ретельної конспірації, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Колишній бойовик розповів, що пішов на службу через гроші. Він добровільно подав документи і вже наступного дня його відвезли на територію аеропорту, де йшли бої. Новобранець зголосився очолити розвідувальну роту, бо мав необхідні військові навички. Отримавши звання єфрейтора, він зібрав роту з 11 осіб. Всім видали екіпіровку, автоматичну зброю, а командиру ще й пістолет "Макарова".

"Наступного дня приїхав "головний". Його представили як "Моторола". Ватажок бойовиків поставив завдання для всіх підрозділів, в тому числі для представників розвідки. У наші обов'язки входило спостереження за пересуванням техніки українських військових і за місцезнаходженням "живої сили", - розповів правоохоронцям затриманий.

Отриману інформацію, за його словами, бойовики передавали безпосередньо помічнику "Мотороли". Щомісяця платили зарплату не більш як 4 тисячі гривень.

"На початку січня 2015 командир уже "дослужився" до звання сержант, але почав планувати, як покинути ряди бойовиків. Крапкою став випадок, коли він знайшов під руїнами шістьох молодих хлопців - українських захисників. Чоловік розповідає, що більше не міг бачити страждання і людські втрати, тому написав рапорт на відпустку і зник", - йдеться в повідомленні.

Колишньому бойовику загрожує кримінальна відповідальність згідно зі ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, в кінці вересня в Донецькій області затримали бойовика "ДНР" з банди "П'ятнашка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram