ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці проводять обшуки на 14 підприємствах, причетних до реконструкції табору "Вікторія"

Обшуки проходять у рамках розслідування справи за фактом службового підроблення.

Правоохоронці проводять обшуки на 14 підприємствах, причетних до реконструкції табору "Вікторія"
Фото: InfoResist

Співробітники Одеської обласної прокуратури та обласного управління Національної поліції проводять обшуки на будівельних підприємствах, причетних до реконструкції дитячого табору "Вікторія", де під час пожежі загинули троє дітей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Співробітники облпрокуратури спільно зі слідчими та оперативними працівниками управління Національної поліції проводять близько 20 обшуків на 14 підприємствах в рамках розслідування кримінального провадження за фактом службового підроблення", - сказав обласний прокурор Олег Жученко.

За даними слідства, ці підприємства входять в коло юридичних осіб, які протягом 2015-2016 років здійснювали фінансово-господарську діяльність спільно з генпідрядником щодо реконструкції дитячого табору "Вікторія".

Раніше повідомлялося, що колишньому віце-меру Одеси оголосили про підозру у справі про пожежу в "Вікторії". Зінаїда Цвірінько пішла у відставку 20 вересня, через чотири дні після трагедії.

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі сталася пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів вщент. В результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

У зв'язку з тим, що сталося, були затримані директор "Вікторії" Петрос Саркісян і вихователька Наталія Янчик, яка за функціональними обов'язками повинна була відповідати за пожежну безпеку. 18 вересня суд ухвалив заарештувати обох без права внесення застави. 28 вересня суд відпустив Янчик на свободу на поруки народних депутатів.

Поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram