ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-віце-меру Одеси оголосили про підозру у справі про пожежу в "Вікторії"

Зінаїда Цвірінько пішла у відставку 20 вересня.

Екс-віце-меру Одеси оголосили про підозру у справі про пожежу в "Вікторії"
Зинаида Цвиринько
Фото: dumskaya.net

Прокуратура Одеської області вручила підозру колишній віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько у справі про пожежу в дитячому таборі "Вікторія", під час якої загинули троє дітей.

Про це повідомив начальник обласного управління Нацполіції Руслан Форостяк у Фейсбуці.

"Сьогодні прокуратура вручила підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, колишньому чиновнику високого рангу виконавчої влади Одеської міської ради, в рамках слідчих дій у справі про пожежу в дитячому таборі «Вікторія»", - написав він.

Місцеве видання  "Думская" уточнює, що третьою підозрюваною в цій справі стала колишня віце-мер Одеси з гуманітарних питань Зінаїда Цвірінько, яка пішла у відставку 20 вересня, через чотири дні після трагедії.

Чиновницю звільнили з формулюванням "за власним бажанням".

Цвірінько інкримінують злочин, передбачений ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість), повідомило джерело в обласній прокуратурі. Запобіжний захід їй оберуть найближчим часом.

За даними видання, слідчий вимагатиме для Цвірінько домашній арешт.

Нагадаємо, в дитячому таборі "Вікторія" вночі 16 вересня в результаті пожежі загинули три дівчинки. Поліція затримала директора табору Петроса Саркісяна. Його також відсторонили від посади разом із заступником, який відповідав за пожежну безпеку. У цей час Саркісян перебуває в СІЗО.

Також відсторонили від посади голову Київської райадміністрації Одеси Володимира Сушкова. Директор департаменту освіти Олена Буйневич подала у відставку сама. Виховательку Наталю Янчик, відповідальну за пожежну безпеку дитячого табору "Вікторія", заарештували. 28 вересня її відпустили на поруки депутата Мустафи Найєма.

Поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram