ГоловнаСвіт

Учасниці Pussy Riot розгорнули в Trump Tower банер на підтримку Сенцова

Після акції на підтримку режисера поліція на півгодини заблокувала будівлю.

Активістки Pussy Riot провели в Trump Tower у Нью-Йорку акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, розгорнувши в будівлі зроблений із простирадл банер і скинувши листівки із закликом звільнити режисера.

Про це учасниця групи Марія Альохіна повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Це ми сьогодні виступили за Олега Сенцова. Трамп Тауер, Нью Йорк, скріплені степлером простирадла", - написала вона. Альохіна розповіла, що в Нью-Йорку учасниці Pussy Riot познайомилися з "крутими активістами, які знають про Сенцова, і зрозуміли: якщо ми робимо одну справу, то ніяких кордонів між нами не існує". "Ми повинні продовжувати говорити про справу Сенцова і Кольченка", - додала вона.

За словами активістки, після акції Pussy Riot поліція на півгодини заблокувала будівлю. "Але найкрутіший момент, звичайно - охоронці, які передають один одному, як позивний: "Free Sentsov", текст з наших листівок", - написала Альохіна.

У 2015 році суд засудив Сенцова й активіста Олександра Кольченка до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно, визнавши їх винними в спробі влаштувати вибух біля меморіалу "Вічний вогонь" і пам'ятника Володимиру Леніну в Сімферополі 9 травня 2014 року, а також у незаконному обігу зброї та вибухівки. Обидва заперечували вину.

На початку жовтня Сенцов повідомив, що його етапують у місто Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Він розповів, що під час етапування був у декількох установах ФСВП, які "вважаються страшними", - в Іркутську, Омську та Кірові. В середині вересня Сенцова перевели з іркутського СІЗО-1 в Челябінськ, а до цього він перебував у колонії в Якутську.

Нагадаємо, 6 серпня Pussy Riot провели акцію на мосту через озеро Сайсари в Якутську неподалік від ВК-1, де перебував Олег Сенцов, розгорнувши великий плакат із написом Free Sentsov.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram