ГоловнаПолітика

Луценко: вбивство Вороненкова замовив підконтрольний ФСБ "злодій у законі" Тюрик

"Замовник мав особистий мотив для вбивства. Вісім років тому він був цивільним чоловіком Максакової".

Луценко: вбивство Вороненкова замовив підконтрольний ФСБ "злодій у законі" Тюрик
Фото: EPA/UPG

Замовником убивства колишього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова був російський кримінальний авторитет Володимир Тюрин, він же Тюрик.

Про це на брифінгу в понеділок повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

"Фактичним замовником убивства, за інформацією ГУР МО, яку підтвердило слідство столичної прокуратури, став підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Тюрин Володимир Анатолійович, громадянин Російської Федерації 1958 року народження, уродженець селища Тірлянський Башкирської АРСР, раніше судимий за статтями зґвалтування групою осіб, партійні крадіжки і хуліганство. Він відомий як лідер "Братського" злочинного угруповання РФ. Замовник мав особистий мотив для вбивства. Вісім років тому він був цивільним чоловіком Максакової, яка на час убивства була дружиною Вороненкова. Тюрин погодився на фінансування і організацію вбивства в обмін на преференції з боку російських спецслужб, що стосуються контролю кримінальних угруповань на території Росії і деяких країн СНД", - розповів він.

Екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова було вбито в центрі Києва 23 березня. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем колишнього депутата і згодом помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram