ГоловнаПолітика

НАЗК внесло припис Кличку стосовно гендиректора "Київзеленбуду"

НАЗК вимагає провести стосовно Наконечного службове розслідування.

НАЗК внесло припис Кличку стосовно гендиректора "Київзеленбуду"
Фото: liga.net

Національне агентство із запобігання корупції внесло припис меру Києва Віталію Кличку про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень закону.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Відзначено, що припис внесено стосовно гендиректора Київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста ("Київзеленбуд") Михайла Наконечного.

"За результатами виявлення порушень департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК встановлено, що гендиректор "Київзеленбуду", будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги ч. 1 ст. 36 Закону України "Про запобігання корупції", а саме - не передав належні йому підприємства та корпоративні права - ТОВ "Київська свічкова фабрика" - в управління іншій особі", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК наголосили, що посадовець, який вступив на посаду 31 серпня 2016 року, повинен був упродовж 30 днів після призначення зробити це, однак не зробив, чим вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією.

Для усунення виявлених порушень НАЗК вимагає провести стосовно Наконечного службове розслідування і розглянути питання про притягнення його до відповідальності.

Припис НАЗК обов'язковий до виконання. Про його виконання керівник органу, підприємства, установи, організації зобов'язаний повідомити в НАЗК упродовж 10 робочих днів з дня його отримання.

Нагадаємо, влітку НАБУ запідозрило Кличка в подачі недостовірної декларації про доходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram