ГоловнаПолітика

НАБУ запідозрило мера Кличка у поданні недостовірної декларації про доходи

Справа стосується невказаних в електронній декларації будинків в Гамбурзі і Лос-Анджелесі.

НАБУ запідозрило мера Кличка у поданні недостовірної декларації про доходи

Детективи Національного антикорупційного бюро зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого вчинення мером Києва Віталієм Кличком кримінального злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації).

Про це йдеться у відповідній відповіді НАБУ, передає "Радіо Свобода".

Справа стосується невказаних в електронній декларації будинків в Гамбурзі і Лос-Анджелесі, якими користується сім'я Кличка.

Юристи "Центру протидії корупції" звернулися до НАБУ із заявою ще в грудні 2016 року, але тоді НАБУ перенаправило його в Нацагентство з питань запобігання корупції.

Після цього "Центр протидії корупції" оскаржив бездіяльність НАБУ в суді. Суддя Солом'янського суду відмовив у відкритті справи, але вже Апеляційний суд Києва зобов'язав НАБУ розпочати кримінальне провадження.

Звернення активістів базується на розслідуванні програми "Схеми", яке вийшло в ефір у грудні минулого року. Журналісти встановили, що Віталій Кличко не вказав у своїй е-декларації інформацію про нерухомість в Гамбурзі і Лос-Анджелесі, якою користується і де живе його сім'я.

Нагадаємо, раніше СБУ призначила службову перевірку щодо своїх співробітників на предмет відповідності їхніх офіційних доходів їхньому реальному способу життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram