ГоловнаПолітика

Українці оформили рекордну кількість закордонних паспортів у травні

Міграційна служба радить подавати документи через кілька тижнів.

Українці оформили рекордну кількість закордонних паспортів у травні
Фото: Макс Требухов

У травні 2017 року громадяни України оформили 340 тисяч документів для виїзду за кордон. Це майже на 60% більше порівняно з квітнем 2017 року (216 тисяч паспортів) і майже на 80% більше порівняно з торішнім травнем (192 тисячі).

"Сезонне підвищення попиту на закордонні паспорти перед літнім сезоном збіглося з введенням безвізового режиму з ЄС для України, внаслідок цього біля підрозділів, у яких можна оформити біометричні документи, утворилися черги", - пояснює прес-служба ДМС.

У зв'язку із чергами з'явилися і спроби шахрайства з електронною чергою, яка зараз працює в підрозділах Києва і у 8 областях України.

"Щодня відслідковуються і блокуються десятки спроб автоматизованого отримання місць у черзі для подальшого перепродажу. У разі виявлення таких випадків записи в черзі анулюють", - зазначають у ДМС.

Міграційна служба зазначає, що електронна черга передбачає тільки індивідуальний запис, тому не слід купувати талони чи запис в електронній черзі, оскільки всі записи, здійснені третіми особами, будуть анульовані і оформити документ за цими записами не вдасться.

Також ДМС радить українцям, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, почекати кілька тижнів і оформити документи в значно комфортніших умовах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram