ГоловнаПолітика

У Боровика відібрали депутатський мандат

Соратник Саакашвілі був першим номером списку БПП на виборах в Одеську міськраду.

У Боровика відібрали депутатський мандат
Саша Боровик
Фото: dumskaya.net

Одеська міська виборча комісія відібрала в Олександра Боровика мандат депутата Одеської міської ради.

Як повідомило джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в комісії, таке рішення було прийнято в зв'язку з втратою Боровиком українського громадянства. Співрозмовник агентства зазначив, що рішення найближчим часом буде оприлюднено в офіційній пресі.

Боровик, своєю чергою, повідомив у фейсбуці, що подав позов до Вищого адміністративного суду України через незаконний, як він вважає, указ президента України про позбавлення його громадянства.

Нагадаємо, наприкінці квітня президент Петро Порошенко припинив громадянство Боровика через відмову здати німецький паспорт.

Боровик пройшов в Одеську міськраду від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", він очолював список партії.

З грудня 2015-го по травень 2016 року Олександр Боровик був в. о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі.

Улітку 2016 року Боровик покинув Одесу, заявивши, що став головним юридичним консультантом (General Counsel) американської start-up компанії Bio-Signal Group Corp. Тоді ж він заявив, що повертатися в Україну не планує через загрозу бути заарештованим.

Однак після інформації про позбавлення його громадянства Боровик повідомив, що має намір повернутися в Одесу.

Порошенко підписав указ про надання громадянства України громадянину Німеччини Олександрові Боровику 6 березня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram