ГоловнаПолітика

Завтра набуде чинності угода України з Туреччиною про поїздки за ID-картками

Угоду було підписано у березні.

Угода про взаємні поїздки громадян України і Туреччини на підставі внутрішніх паспортів у вигляді ID-карток набирає чинності в четвер, 1 червня.

Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Угода про взаємні поїздки громадян України і Туреччини за ID-картками набирає чинності з 1.06.2017. Завтра зустрічаємо перших туристів з України і назад", - написав посол.

14 березня, під час візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у Туреччину сторони підписали угоду про внесення змін до угоди про умови взаємних поїздок громадян, що дозволить громадянам їздити за ID-картками без закордонних паспортів.

Згідно з договором, громадяни двох країн, які користуються ID-паспортами, можуть в'їжджати і виїжджати, а також прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини і України строком до 90 днів протягом 180 днів.

17 травня Кабмін дозволив українцям їздити до Туреччини за ID-картками. Туреччина офіційно затвердила поїздки за ID-картками для українців 21 травня.

Нагадаємо, з 2012 року візовий режим між Україною і Туреччиною скасовано. Українці з моменту в'їзду в Туреччину можуть залишатися там щоразу не більш ніж на 60 днів, водночас протягом 180 днів вони можуть в'їжджати в країну і виїжджати з неї за умови, що загальний термін їхнього перебування не перевищує 90 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram