ГоловнаПолітика

ДФС порушила справу проти керівництва Центру з протидії корупції

Як з'ясувалося, слідство триває вже два місяці.

ДФС порушила справу проти керівництва Центру з протидії корупції
Фото: mignews.com.ua

Слідче управління Фіскальної служби Києва відкрило кримінальне провадження проти керівників громадської організації "Центр протидії корупції".

Про це повідомляють на сайті організації.

Як з'ясувалося, слідство триває вже два місяці - з 9 червня 2017 року.

"За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення посадовими особами ГО "Центр протидії корупції" внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081", - йдеться в документі.

Фото: antac.org.ua

У ЦПК вважають відкриття кримінального провадження тиском на організацію і спробою заблокувати її роботу.

Адвокат і член правління ЦПК Олена Щербан заявила, що ні статті кримінального кодексу, ні підстав для порушення кримінальної справи, ні суті претензій до ЦПК фіскали не повідомили.

"Радше за все, "третя особа", за заявою якої фіскали порушили нову справу, це - колишній помічник Миколи Мартиненка, народний депутат Павло Пинзеник. Він погрожував нам позбавленням статусу неприбутковості. Його звинувачення настільки абсурдні і безпідставні, що навіть фіскали не можуть кваліфікувати їх у конкретні статті Кримінального кодексу", - заявив керівник ЦПК Віталій Шабунін.

Нагадаємо, 26 березня минулого року Шабунін повідомив, що Печерський райсуд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів ЦПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram