ГоловнаПолітика

У СБУ заперечують намір порушити справу проти НАБУ про держзраду

Невдоволення нібито викликала справа "Трейд Коммодіті".

У СБУ заперечують намір порушити справу проти НАБУ про держзраду
Елена Гитлянская
Фото: uacrisis.org

У Службі безпеки України спростовують інформацію про порушення оперативно-розшукової справи проти детективів Національного антикорупційного бюро України і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для розслідування їхньої причетності до державної зради.

"Ця інформація не відповідає дійсності", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" речник СБУ Олена Гітлянська в понеділок, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що СБУ нібито порушила ОРС проти детективів НАБУ і прокурорів САП з метою розслідувати їхню причетність до держзради.

Раніше агентство "Українські новини" повідомило, що ОРС порушено через затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського у зв'язку із закупівлею палива в компанії "Трейд Коммодіті". Ініціатором таких дій нібито виступив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Олег Гладковський.

11 жовтня Національне антикорупційне бюро затримало Павловського і ще 3 співробітників Міноборони за підозрою в розтраті 149 млн гривень під час закупівлі палива у фірми "Трейд Коммодіті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram