ГоловнаПолітика

Парубій підписав закон про гастролі, який запроваджує обов'язкову перевірку російських виконавців

Спікер ВР також підписав закони про основні засади забезпечення кібербезпеки і про електронні довірчі послуги.

Парубій підписав закон про гастролі, який запроваджує обов'язкову перевірку російських виконавців
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон "Про гастрольні заходи в Україні", який запроваджує обов'язкову перевірку російських виконавців на предмет порушення українського законодавства.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Крім того, Парубій підписав закон про основні засади забезпечення кібербезпеки України і закон про електронні довірчі послуги.

"Голова Верховної Ради України в п'ятницю підписав три ухвалені закони: "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України" (законопроект №2126а), "Про електронні довірчі послуги" (законопроект №4685) і "Про гастрольні заходи в Україні" (законопроект №6682)", - йдеться в повідомленні.

5 жовтня Верховна Рада зобов'язала організаторів концертів за 30 днів повідомляти Службі безпеки про проведення гастрольних заходів за участю артистів країни-агресора. Далі протягом 10 днів спецслужба розглядає запит та надає організатору відповідь. За ухвалення законопроекту №6682 проголосували 232 депутати при мінімально необхідних 226.

Раніше віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко запропонував створити спеціальний реєстр організаторів, які запрошують на гастролі російських артистів, які порушили українське законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram